Az árusok többsége szerint az általuk kínált tojás baranyai, a sonkák meg mind novemberiek. De ha nem figyelünk, akkor simán a pár hetes gyorspácolt sonkát veszünk meg, a tojásokból pedig nem feltétlenül találunk helyit, még ha annak is mondják – ezt pedig nagyon könnyű ellenőrizni. Kofák sorra kínálják helyi, és házinak feltüntetett húsvéti tojásaikat és sonkáikat a pécsi vásárcsarnokban. A legtöbben a Pest megyei ráckevei tojást próbálják kémesi, pécsváradi, perekedi, bári, dunaszekcsői, vagy bikaliként ránk sózni. Gyakori még a Zala, Vas, Veszprém és Bács megyei tojás, de ez csak akkor derül ki, ha a tojáson lévő megyei ... |
2015. április 4., szombat
Sonka és tojás, vajon melyik a jó?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése