Átlagos mennyiségű, de jó minőségű termést adnak az idén a villányi cabernet franc szőlőültetvények, amelyek a borvidék Villányi franc néven forgalomba kerülő vezértermékének alapanyagát biztosítják. Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára az MTI érdeklődésére elmondta: a napokban kezdődött és a jövő hét végéig tartó franc-szüret eddigi tapasztalatai alapján a szőlőnek kedvezett az elmúlt időszak napos, meleg időjárása. "A must cukorfoka jó, a savak kerekek, vagyis a termés alkalmas arra, hogy az elvárt magas minőségű prémium borok készüljenek belőle" – jegyezte meg. Nagy Gergely kitért rá: a 80 ... |
2014. október 17., péntek
Jó lesz a villányi cabernet franc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése