2014. október 17., péntek

Jó lesz a villányi cabernet franc

Átlagos mennyiségű, de jó minőségű termést adnak az idén a villányi cabernet franc szőlőültetvények, amelyek a borvidék Villányi franc néven forgalomba kerülő vezértermékének alapanyagát biztosítják. Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára az MTI érdeklődésére elmondta: a napokban kezdődött és a jövő hét végéig tartó franc-szüret eddigi tapasztalatai alapján a szőlőnek kedvezett az elmúlt időszak napos, meleg időjárása. "A must cukorfoka jó, a savak kerekek, vagyis a termés alkalmas arra, hogy az elvárt magas minőségű prémium borok készüljenek belőle" – jegyezte meg. Nagy Gergely kitért rá: a 80 ...

  • Jó lesz a villányi cabernet franc
  • Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése