Tévhit, hogy minden tavalyi évjáratú bor rossz minőségű lett, ugyanakkor tény, hogy a kevésbé erős évjáratokhoz hasonlóan bizonyos tételekre ráfér a javítás. De hogy is néz ez ki? Kevesen tudják, de Pécsett működik egy borászati laboratórium, ahol rendszeresen vizsgálják a villányi borvidék legnagyobb pincészeteinek termékmintáit. Az ehhez hasonló laborokban ellenőrzik például azt is, hogy a boroknak mekkora a sav- alkohol- és kéntartalma, ha pedig egy boron valamit érzékszervileg javítani, vagy módosítani kell, azt is ilyen intézményekben végzik. Kérdésünkre, hogy a tavalyi évjáratú borokon milyen beavatkozásokat kell végezni, ... |
2015. február 9., hétfő
Így tuningolják fel a borokat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése