Csütörtök reggel a Pécsi Fűszerünnep apropóján fűszernövényeket ültettek a város több pontján. Ezért úgy döntöttünk, utánajárunk a konyhapulton sorakozó növénykék jótékony hatásainak. Kakukkfű Fűszeres, elsősorban hús-, hal-, vad-, burgonya- és juhsajt-ételek ízesítéséhez ajánlott, de szárítva fogyasztható teaként is. A kakukkfű nyálkaoldó és köptető hatását légcsőhurut esetében a mai tudomány is elismeri. Köhögési ingercsillapító és görcsoldó hatása még a szamárköhögés estében is elfogadott volt. Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl ... |
2015. május 8., péntek
Így gyógyítanak a fűszerek!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése